Vad är det som har hänt?

Tycker ni frågan ovan verkar berättigad? I så fall har ni rätt. Något har hänt under våren. Det senaste inlägget på denna sida var i början av april och gällde den då kommande spillningsinventeringen. Den är nu genomförd och allt frid och fröjd på den sidan.

Men så skedde något med min dator. Om det var ett helt vanligt datafel eller om det var SBT kan jag inte svara på. (SBT = skit bakom tangenterna). Jag kom helt enkelt inte in i programmet och kunde därför heller inte delge er min syn på saker och ting och händelser inom laget. Men så någon dag före julafton var jag som vanligt inne i burken och fingrade på tangenterna. Och Vips var jag inne i programmet och kunde redigera... Vad var det som hade hänt? Vem ville ge mig denna julklapp?

Så nu är det bara att påbörja uppdateringarna för 2014 års jakthistoria inom Valexlaget. Under själva jakten blir det uppspaltat dag för dag med de stödanteckningar jag gjorde under raster och i post. Noteringar om när skotten och älgarna faller och så vidare. Så som skett under tidigare år kommer det dock inte att bli i år. Det har ju gått några dagar sedan jakten och minnet är drabbat av läckage vad gäller detaljer.

Som tidigare nämnts var det "skitjobbet" som gjordes under våren. Gemensam samling för sammanhållningens och tjatets skull eller om man inte hade tillfälle då, en egen tur i skogen. Räknat blev det och sommaren kom. I slutet av juli öppnades älgbanan på Kangeröd och många sökte sig dit för träning mot stillastående och rörliga mål. Många träffar blev det både i tavlorna och runt borden i lokalen.

  Hur det nu är med poster och utplaceringar i skogen kan det vara bra att ha något att sitta på. För detta ändamål samlades några stycken vid ett par tillfällen hos Tage Malm för att spika /skruva jakttorn. Virke, begagnat men fullgott, ritningar och skruvar hade införskaffats och åsikter om utformning och tillvägagångssätt fanns med varje deltagare. Torn i olika storlek men någorlunda lika konstruktion blev det. Ett torn kom att kallas för "Tjejtornet" då det mestadels sattes samman av de 4 tjejer som nu skulle medverka under jakten. Det var nästan så att det målades rosa. Det blev i alla fall signerat med tjejernas autografer och placerades senare ut i post nr 1 på "Salsgärdet".

En gemensam lagträff hölls också i slutet av augusti och i slutet av september hölls VM i älgskytte. Segrare blev inte helt oväntat, som några gånger tidigare, Rolf Alexandersson med 57 poäng. Han följdes av Simon Hansson med 55 och dottern Sandra Alexandersson med 49 poäng. Själv hade jag inte möjlighet att medverka men mitt resultat hade väl ändå inte varit något att skryta med.

Så gick ett par veckor och det var dan före dan. Samling i vanlig ordning på Kangeröd och genomgång inför dagen Ä. Jaktledare Andreas Mattsson hade gjort ett digert arbete med att plocka fram kartor, rita in poster och drevriktningar och annat. Postfördelning skulle i år bli medelst lottning med vissa undantag. Gamla och halta och lytta fick företräde till vissa poster. Det är tur att det sker en viss föryngring i laget.

En påskrift på tidskriften Valexbladets sida intygar att jag läst föreskrifterna och tar mitt ansvar för att reglerna och förutsättningarna följs. Efter kaffe med dopp blir det tack och adjö och vi ses i morgon klockan 0730 på Valex, som vanligt.

   

2014-10-13   2014-10-14   2014-10-15   2014-10-16   2014-10-17   2014-10-19   2014-11-01