Fredag 20111014

Även under fredagen har det bedrivits jakt i Valexlaget. Morgonen var kall men de flesta ställde ändå villigt upp till upprop på morgonen. Solen gick upp och det artade sig till ännu en vacker dag i vår härliga natur. Tyvärr är det några som har avbrutit jakten i detta lag för att deltaga i något annat jaktlag. Vissa bitska kommentarer fälldes om detta under dagen.

Dagens övningar började med att driva igenom Lerberget en gång till eftersom det fanns besked om att det fanns skjutbara djur i området. Detta visade sig inte stämma. De hade väl gått ur marken före vår ankomst. Efter detta återupptogs sökandet efter den kalv som under gårdagen påsköts och gick undan i tät skog. Trots sökande med hundar gick den inte att hitta igår. Idag dock, efter en del vandrande i skogen hittades kalven död . Troligen hade hunden varit där redan under gårdagen men inte gett besked om detta till föraren. Kalven var skjuten i vommen och luktade nu förfärligt. De som skulle få nöjet att ta ur den backade undan och var nära svåra uppkastningar. På grund av dess mindre behagliga välbefinnadne beslutades att kalven skulle få tjäna som föda för andra vilda djur.

Eftermiddagen ägnades också åt jakt av kalvar. Men om detta kommer mer att skrivas troligen under morgondagen. Författaren har nämligen fallit för chipsreklammakarnas slogan och nyinstifftade familjetradition, Fredagsmys. Då kommer även några bilder, bl.a. på Rogers välsmakande bakelser, skapade på www.kaffedoppet.se.

Tage Ödlund

 

                                                                                  Johan försöker äta bakelse med flaggpinnen


Älgbakelser på Rogers 50-årsdag

Roger Josefsson, 50 år