Text Box: ÅTER
Text Box: 2010 års Valexmästare korad...
Så har det då avgjorts. Det blev en hård kamp men som vanligt var det så att bäste man segrade. Och med glädje kunde han upplysa om att han kämpat förtvivlat efter denna trofé under 11 år och flera gånger varit i närheten. Således en värdig vinnare.
En större del av Valexlagets  jägare samlades vid lunchtiden söndagen den 26 september för att avgöra vem som ska få nöjet att hysa den ståtliga glasbiten det kommande året. Platsen var som vanligt Jaktvårdskretsens skjutbana på Kangeröd. Vädret var si så där men det var i alla fall uppehåll. Infravärmen gjorde att det var fin temperatur inne i huset och stämningen bland skyttarna var god.  Lite trevande gick man fram för att få registrerat sig och betalt startavgiften. I sinom tid small också det första skottet och tävlingen var igång. 
Om man beskådade ansiktsuttrycken på de skyttar som kom ut ur skjutbåset kunde man kanske ana sig till hur det hade gått. Men en del kanske har ett gott Poker-face. Stämningen var som sagt god i lokalen. Många historier, skrönor, hördes som vanligt och en del var värre än andra. Sanningshalten i det berättade är kanske svår att avgöra men någon liten sanning ligger det kanske i de flesta historier. Att man sedan förskönar gör det hela ännu roligare. Kaffe och kransbit smakade bra som uppvärmning inför provet. 
Efter att ungefär halva gruppen klarat av sin skjutning blev det ombyte i markörgraven. Jag vet inte om markeringen blev bättre men alla skulle i alla fall få möjlighet att skjuta. När man står och markerar ser man verkligen att det är skiftande kvalitet på skyttarna. Att man slänger iväg ett dåligt skott ibland kan väl hända de flesta och jag kan ju inte direkt säga att det var någon enstaka skytt som missade grovt, men ibland var det spridda skurar..
Vem var då mest lyckosam? Med endast 5 poäng borta korades Leif-Tomas Larsson till Valexmästare år 2010. En god prestation att få ihop 55 poäng. Glasbiten med älgfamiljen, på träsockel, får ny pryda vardagsrummet på Tjöstad under det närmaste året.
Inför årets jakt, som för övrigt börjar den 11 oktober, diskuterades lite om det är några förändringar, förbättringar som behöver göras. Ett av tornen på Solberg-gärdet har sedan förra året blivit illa åtgånget. Vad som orsakat detta är lite oklart men det kan varit själva vintern. Eller också har någon traktor i skördetid kommit för nära och rivit det med sig. Något beslut om lösning av problemet togs inte. Vad som beslutades däremot var att det är dags för en ny träffa dagen innan jaktstart. Söndagen den 10 oktober klockan 14.00 samlas vi åter på Kangeröd för att skriva på det så kallade Valexbladet, vilket intygar att vi läst föreskrifterna och är beredda att följa dem.
Tage Ödlund


Janne har fått med sig still-bilds-kameran idag och försöker ta lite minnen med den.

Historieberättandet är i full gång. Frågan är vem som ljuger mest...

Avlösning i markörgraven. KG och Janne ska snart skjuta medan Rolf och undertecknad sköter klisterlapparna.

Leif-Tomas Larsson, en nöjd och tagen segrare lyckades äntligen få med sig glasbiten hem.