Läsarkontakt

Från de djupa skogarna i trakten kring Funäsdalen har följande E-mail inkommit till redaktionen:
 
Hej Tage!
Jag har varit inne och tittat på din hemsida "valexlaget" och det får jag  säga att den är unik med fina bilder och roliga kommentarer.
Det finns nog ingen sådan bra hemsida i hela Svedala Ett stort Grattis!
Jag och Janne jagar  uppe i Funäsdalen där vi har många fina jaktupplevelser Janne har skjutit 10 st älgar men ingen tjur ännu??
Hans kompis har gjort det.... Se nedan,  Janne var lika glad som jag. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hej på Dig! 
   Älgjakten i Funäsdalen 2007. Vi startade på lördagen den 8/9. Jaktlaget sköt 2 st, en 4-taggare och en 6-taggare första dagen. Vidar (Jaktledaren) och Stefan Ström (Trumbadur & Konstnären) fick var sin grankvist i mössan.
 
På söndagen, måndagen & tisdagen inga älgar för vi hade koförbud. På söndag morgon hade jag ko med två st kalvar på 20 m som jag fick släppa. Tisdagen så var det fullt drev. Då kom en kviga + en pinntjur med full speed över en skogsväg på ca: 100 m håll. Då tänkte jag att det blir nog inga mer tillfällen den här gången. Vi hade Björn inne i jaktmarkerna så Älgen var nog lite störd av det.
 
Men på Onsd den 12/9 KL: 11,48 sköt jag Stor-Oxen på 24 taggar, "slaktvikt  306,kg." Janne (Min Jaktkompis) satt inte långt ifrån mig. Då kom frågan "ligger den?  Ja,sa jag. Är den stor? Ja, sa jag. Janne kom med andan i halsen och var  först på plats. Det första han gjorde var att räkna taggarna. Han räknade flera gånger och fick ihop det till slut till udda 24. Han var så glad så jag fick en kyss med kommentaren att "det här har vi väntat på i 22 år."
Janne har alltid med sig filmkameran som tur var så det blev en mycket bra film. Vi jagade med en unghund som var 18 månader bara ( en mycket bra hund som hade drivit älg hela morgonen utan att få stopp på älgen.) Men 150 m ovanför där jag satt på pass hade han fått stopp på den. Jag fick ett "OK" från hundföraren "Bo-Roger" som var angelägen att jag skulle få skott på älgen för det var den första älgen som hunden ställt. Hunden var ganska trött efteråt så han somnade på älgens huvud och det har Janne med på filmen.    På kvällen så firade jag & Janne med en whisky,,,,, Janne somnade först. 
PS! Det var den största älgen som skjutits i Pålvallens jaktlag. När det gäller taggarna.
 
Hälsn; Kurt-E 

Jannes jaktkompis i Funäsdalen med den fällda "Stor-Oxen" , en udda 24.