VM i Älgbaneskytte 2008

2008 års Valexmästerskap på älgbaneskytte har ägt rum och samlat ett relativt stort startfält. Som vanligt låg nerverna utanpå de flesta av skyttarna och det var en del nervöst prat innan man fick ta plats i båset för just sin skjutning. Utkommen ur båset var det inte alltid lika glada miner utan kanske lite mer buttert och vissa huvudskakningar kunde också skådas. Om detta berodde på de höga knallarna, skotträdsla, eller vad det kunde vara är obekant. Många hade nog lite för höga förväntningar och trodde sig kunna skjuta hem vandringspriset till just sin prishylla.

Men trots situationens allvar var det många glada skratt och dråpliga historier som berättades. - Kommer ni ihåg när... osv, hördes flera gånger. Dessemellan diskuterades aktuella jaktfrågor vad gäller varg och björn. De flesta var rörande överens om att det där med vargar var ett otyg. Sådana rovdjur behöver vi inte ha att tampas med. Men det mäktiga i att möta en björn på nära håll är också en upplevelse. Och nu menar jag inte de björnar som kan skådas i djurparker.

Janne hade under september varit uppe i Härjedalen och jagat och om jag inte minns fel även fått skjuta en älg. Det händer inte varje år där uppe men i år stod lyckan honom bi.

Så var det då det här med VM i älgbaneskytte. Det var i år tolfte gången som denna tävling avgjordes. Av någon hittills helt okänd anledning blev det ett lite lägre segerresultat än alla tidigare år. Efter att tidigare hela tiden legat på 53 och däröver var det i år en djupdykning ner till "bara" 48 poäng som blev segerresultatet. Men det var ingen ny segrare utan för tredje gången var det Rolf Alexandersson som vann och får hysa och vårda glasbiten under det kommande året. Valex älglag gratulerar Rolf och önskar honom också lycka till i årets jakt, där han åter får delta som vanlig deltagare efter att ha lämnat över jaktledarskapet till Conny Svensson.

Janne Ingvarsson berättar om sina jaktäventyr och möten i Härjedalsskogarna medan Bertil Mattsson går igenom kassan och bokför skyttarna allt eftersom de droppar in för dagens tävling.
 

Rolf Alexandersson tar glatt leende emot vandringspriset som visar att han ännu en gång är Valexmästare på Älgbaneskytte. Denna gång för jaktåret 2008. Prisutdelare är lagets nye jaktledare Conny Svensson.