En lördag som ger allt en jägare kan önska

Inte heller under lördagen den 18 oktober kunde bloggaren vara närvarande. Han jagade istället medaljer i en simbassäng i Falköping. Han fick samma resultat där som i älgskogen. Men mitt under den finare middagen vid simtävlingens efterföljande bankett kom en händelserapport. Fredagen hade gett 2 älgar och lördagen hela 5 stycken. Skyttarna och laget var bara att gratulera och bloggarens egen inverkan på jaktlyckan kanske kan ifrågasättas.

Jakten under dagen hade hållit sig nere på slättlandskapet igen. I och för sig är Vetteberget och Kronan lite kuperat som allt annat här i Bohuslän men inte så som Tolvmansstegen och bergen där omkring. Älgarna drevs fram och ut på utmärkta skjutplatser. Några större besvär att fälla djuren fanns inte. Däremot blev det en ganska sen eftermiddag innan allt efterarbete var klart. Det tar sin tid att flå och hänga upp 5 djur när laget dessutom är decimerat till runt 17-18 stycken mot normalt ca 25. Det gäller för alla att skärpa till sig och låta kniven tala.

Som Ni förstår kan det inte bli någon längre rapport från denna dag heller men resultatet är i alla fall redovisat. Och ibland kan tankarna och fingrarna slinta iväg för långt så att det blir allt för mycket att läsa. Någon gång får man hålla sig kort. Det ska dock omma en liten redovisning av den dag då de fällda elva djuren ska fördelas i småbitar och forslas bort av markägare och jägare. Lördagen den 25 oktober samlas gänget på logen på Valex med nyskärpta knivar och kaffe och smörgåsar i ryggsäcken.

 

Den vänstra älgen ser ut att ha tre horn medan den högra kanske bara har ett. Olika falla ödets lotter.