En kort dag

Dagens episteltext blir inte lång, mest beroende på att författaren av vissa personliga skäl bara deltog under förmiddagen. Men det var en fin förmiddag trots att det kom lite regn under en knapp halvminut. Vindstilla, halvklart och ca 11 grader i luften. (med reservation för den digitala mätarens felmarginal.) Solen lyste även en stund.

Att man inte ska läsa andras post är väl bekant men ibland går det an. När jag kom hem från dagens jakt hade det kommit ett brev från en lagmedlem som tyvärr inte kunde vara med på plats i år. Hans bidrag till jakten får istället bli det han skriver i sitt brev.

Hei Tage. 

Det er ett veldig bra tiltak det du gjør med hjemmesiden for jaktlaget, spesiell dagrapport fra selve elgjakten. Jeg må si att jeg føler meg en del av jakten selv om jeg sitter 120 nautiske mil midt ut i Nordsjøen.

Når det er sagt så tenner det seg ett lite håp om elgjakt ved en senere anledning etter at jeg leste rapporten fra gårdagens jakt (onsdag) Det høres ut som elgen leker katt og mus med dere, minner meg litt om tegneserien Helge ” Tage Malm sin favoritt tegneserie”.

Du får hilse alle fra meg og spar noen dyr til en helg når jeg er hjemme. Lykke til med siste dag av jakta.

 Legger ved noen stemningsbilder av Draupner. 

Ps. Gleder meg til jeg kommer hjem, har aldri sett Agneta danse magedans før. Kanskje der er noe bakværk igjen også?

 Raymond Antonsen

Vi tackar Raymond för detta och hälsar honom välkommen vid tillfälle. Det kan ju inte vara så kul att sitta på en pinne i Atlanten när det finns gott om pinnar i skogen att sitta på. Och i skogen satt vi anda även idag. Efter att ha tagit ner och delat och vägt de båda älgkroppar som hängde på logen hängdes de in i kylkärran. Det tog en stund eftersom den elektriska sågens blad gick av och engagerade flera i reparationen.

Förmiddagen ägnades så åt Björnemyr och Mossemarksdrevet. Ett par timmars drev som äntligen gav resultat. Klockan 10,18 smäller två skott, ej automateld och efter någon minuter kommer besked att det ligger en kalv. Tage Malm har även i år fått napp. En ko med två kalvar hade kommit fram till honom. Han hade fått tips om detta av Janne, som sett dem strax innan. Drevet fortsatte emellertid och förhoppning fanns om ytterligare djur, eller att kon och kalven skulle visa sig för annan skytt. Det blev inget med det. Borta var både de och alla de andra. Ett antal jägare och drevkarlar med repstumpar samlades och drog kalven till farbar väg.

Efter hand samaldes laget ännu en gång på Valex för kaffe, smörgås och prat och planering. Där tog undertecknad farväl för denna gång och hoppas att laget sköter sig även utan min närvaro. En kort rapportering om den resterande jakten kommer förhoppningsvis senare, ev. under nästa vecka. Det har varit en trevlig om än inte så lyckosam vecka i skogen och glada vänners lag. Skämten har haglat mellan "gubbarna" och i princip allt har skett med glimten i ögat. Som detta att Roger skulle vara sponsrad av Kronfågel eftersom han tycks leva på grillad kyckling under jakten.

Se bilder på andra jaktlag hos www.foppas.se

K-G, Bertil och Stefan hjälps åt att klyva Stefans kviga inför invägningen.

Bertil M och Thomas fixar med elsågen och dess blad.

Bertil M och Roger vid vågen

 

Här framlever Raymond sina arbetsdagar, långt från älgjakt och magdans.