Torsdag 22/10

När klockan ringer vid 06.00 idag så var det lite segt att ta sig ur bingen, speciellt när man ser diset på utsidan fönstret. fast man kan inte klaga på temperaturen som visar 10.9 grader idag också. Med kaffet och mackorna ner packat i ryggan, sakerna utpackade i bilen och kaffekoppen i handen så bär det av till Valex.

Medan vi invänar att alla skall komma så blir vi ståendes och småprata i små grupper bort efter väggarna, själv blir jag ståendes och prata med Karro, Johanna, Lennart och Leif-Thomas (LT). Då slänger LT ur sig en gåta så här på morgonkvisten "vad väger mest? 1 kg bomull eller 1 kg bly?" Men åh säger Johanna "den va gammal den hörde man typ på dagis när man va 5" och alla skrattade. Då kontrar Lennart med en gåta "varför har brandmänn så låg elräckning? Jo för dom är så bra på och släcka! HAHA" Då LT nog blev lite förnärmade av Johannas ratning av hans gåta så fliker han in och säger "JA och den hörde man ju typ när man var 1" den blev världens skratt och LT såg nöjd ut! HAHA

   

Så var det daxs för dagens första såt och det blir Kronan, drevet går från vägen vid Intagan till gärdena på Folkestad. Detta drev har jag två poster på Eva i Folkestads nya hygge som ligger intill 164:an, det blir Lars K som följer med och sitter där. Jag släpper av LArs och går vidare till mitt pass, precis när jag kommer fram hör jag ett bröl och en kronhjort med rätt fina horn hoppar iväg över hygget och in i skogen. 08.30 är klockan när jag meddelar till drevchefen att vi är på plats och 08.40 drar drevets hujjande igång i skogen. Efter ett tag hörs Conny i radion att det kom förbi en tjur (6 eller 8 taggare) och sen ser han några fler älgar längr upp framför drevet sommkan inte se vad det är för sorts djur, dock klarar inte drevet få fram dom och de får fint gå vidare i skogen. Drevet är framme så såten är klar och vi sammlas igen på Valex.

   

Dagens första pass och det kom ett gäng med gäss kacklades över mig.

Under fikan på Valex tror jag vi tjejer vart lite trötta idag och det blev en hel del flams och skratt, men kul har vi. Mitt i alla skrattkramper så tar jaktledaren ton, det var dags för en ny såt men denna gång skall vi prova att släppa "lagets" andra hund Bina. Det blir Lindsten som Simon, Perra och hunden skall gå upp i och vi andra postar runt såten i hopp om att det skall komma ut en kalv. Passen börjar delas ut och när Lars N skall dra så får han pass 6 och blir väldigt nöjd, dock kanske lite för exalterad så när han skall sätta sig igen på ryggsäcken så sätter han sig backom sittsen och bjuder på ett raklångt ryggplask mitt på log golvet. Allt gick bra och det gick ett soll av skratt inne på logen. Tack för ett gott skratt Lars N! När alla har fått sina pass så är det dags att åka ut, jag ihop med Bert, Johanna, Lennart, Stefan och Karro skall ta oss upp i Hälla för att posta. Precis i pass och rapoterat i radion så öppnar sig himmelen och så var man åter igen nyduschad. 11.44 är alla på plats och hunden släpps. Hon snurrar runt ett bra tag och söker av såten och så skäller hon plötsligt i och det är upptag. Simon och Perra tar sig då bort mot där hunden har ställt älgen för att se vad det är för djur och om det är rätt djur. Men tyvärr ät det en ko utan kalv hon har hittat och hon får hålla på vidare där medan grabbarna hand driver såten istället. Conny får besök av en kviga som kommer upp till tornet och hälsar på sedan går hon in i marken igen. Så mycket mer än detta händer inte under detta drev, mer än en bock som hade blivit skrämd och kom i full fart förbi mig där jag satt och värmde mig med en kopp kaffe. Drevet är klart och vi samlas åter på Valex. Där hänger vi in gårdagens kalv i kylbilen och så var det dags att åka hem och värma upp sig för nya tag imorgon kl 07.30 igen. Själv skall jag nu åka och hämta dottern och sen frysa en stund till nere på ishallen i Skee där hon skall åka konståkning 1 timme.

   

Karro letar efter älglus som smitit iväg. "Dessa förbenade löss"

   

Johanna har kommit i pass och är mer än redo för att kalven skall komma!

 

Karro, Lennart och Stefan pausar för att orka resten av biten upp i Hälla

 

När inget mer än regn kommer, så får man värma sig med en kopp i väntan på kalven.