Fredag 23/10

Morgonen börjar 06.00 med 6.9 gradet utanför dörren och idag hade jag dottern hemma en extra dag. Men som grädden på moset så skulle dom ha hallowenfest på skolan idag, så mitt i morgonstöket med att packa jaktgrejer och få iordning barnet till skolan så skall det vampyrsminkas också. Med det klart så bär det av mot fritids och sedan till valex för ett nytt försök att få ner den sista kalven.

Väl på plats på Valex idag så var det dags att göra ett försök att få fram den sista kalven. Vi frestar idag på att få fram den i Folkestad drevet, som vi idag börjar med att två driver (Simon och Jens) ända nere ifrån grålös och vid vägen till sommarstugan ansluter jag, Perra och Henrik och vi driver vidare till Vetteberget. Posterna lottas ut och de två sista står mellan Davis och Johanna, David hamnar i första passet upp i Vetteberget, Conny i andra och Johanna i tredje passet. Kan det vara dax för Johanna att få sin första älg?

08.30 ca meddelar posterna att dom är på plats och de två som skulle driva från grålös börjar klampa på och hojta framåt i skogen. Efter en stund får vi i radion att vi kan komma upp längs vägen för att dela ut oss och driva vidare allihop mot Vetteberget. När vi kommer fram till sista delen som består av tät sly på ett gammalt hygge som vi bara skall driva igenom och fram till gärdet, så får vi höra Sven i radion "det kommer en ko med en kalv över gärdet och fortsätter upp i Vetteberget". Posterna där uppe får va berädda nu och 09.35 hörs ett skott, David har fällt sista kalven. I Radion rappoteras "Patron ur för samtliga pass skyttar, jakten är avslutad och drevet kan bara gå fram till gärdet. Vi samlaas åter på Valex"

   

Självklart vill vi alla ta en tur upp och kolla på Davids kalv, så det blev en mellansamling där och vi hjälp åt att lasta upp den bak på Jens flak.

   

Här dras kalven de 10 meterna fram till vägen och lastas sen  med starka armar in på flaket.

Ett nöjt drevgäng på väg tillbaka till bilarna.

       

Här förbereds platser inför söndagens styckning.

   

 

 

När bordet är på väg med takliften då backar hela manskapet undan och beundrar på håll.

Tack för denna veckans jakter, vi får en dag imorgon Lördag att vila upp oss på inför Söndagens styckning.