Dan före dan

Söndagen den 12 oktober var det åter dags för den sista träffen innan själva jakten. Laget samlades i stugan på Kangeröd och gick igenom förutsättningarna för årets jakt. Detta är den dag då lagets egen alltid aktuella tidskrift ges ut. En tidskrift som sällan innehåller några nyheter men som ändå är intressant läsning för laget. Den skrift som talar om vad vi ska/kan skjuta och hur vi i övrigt ska bete oss i skogen under jakten. Valexbladet är förutom denna hemsida den informationsmöjlighet som laget har.

På plats på söndagen var i princip hela laget, 25 man. Ytterligare någon skulle sluta upp under måndagsmorgonen på Valex. Den gård där laget sedan urminnes tider samlats för att fördela gracerna och återsamlas för att ta hand om fångsten. Halv 8 på morgonen, helst något tidigare, den första älgjaktsdagen ska vi vara på plats och avbockade i liggaren. Jaktkort och licenser ska vara förevisade för jaktledaren. Ordning och redan.

Till höger ser vi några bilder från söndagens möte och här nedan kan vi ta del av det unika Valexbladet. Notera att längst ned till vänster står noterat vilka datum som är aktuella för år 2009. Den 23 augusti är det träning med laget klockan 10.00 och den 27 september klockan 1200 är det dags att avgöra VM i älgbaneskytte. Valexmästerskapen, där vi skjuter om äran att få ha en fin glasbit med älgar på hemma i sin bokhylla under kommande året.